
Nadziane Papryczki
Weekendowe szaleństwo w kuchni czas start!
Dziś na stole królować będą nie byle jakie bo Nadziane Papryczki 😉
Proste w przygotowaniu. Niebiańskie w smaku – nawet dla osób nie przepadających za papryką! Serio!
Ps. niektórzy jedzą w całości a niektórzy tylko środek (osobiście preferuję własnie ten drugi sposób 😀 )
Polecam serdecznie.
Składniki:
- duże papryki
- ryż
- pieczarki
- mięso mielone
- pietruszka, koper lub inna zielenina (kto co lubi)
- mozzarella
- cebula
- przyprawy
Wykonanie:
- Ugotować ryż
- Przesmażyć pieczarki z cebulą pokrojoną w kosteczkę.
- Pozostawić do ostudzenia
- Po wystudzeniu wymieszać z mięsem mielonym(surowym), mozzarellą i zieleniną. Przyprawić do smaku (sól,pieprz, ostra papryka, oregano i bazylia)
- Tak przygotowanym farszem wypełnić papryki*.
- Piec w rozgrzanym piekarniku 180st przez ok 45min.
*Paprykę przed nadziewaniem należy oczyścić.
SMACZNEGO!
Chętnie dowiem się jakie przepisy z papryką w roli głównej Wy preferujecie.
Nie wstydźcie się napisać mi tego w komentarzach
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
9 komentarzy
m
marzec 14, 03 2016 07:10:39wyglądają przepysznie!!muszę spróbować
Gosia Kacprowska
marzec 14, 03 2016 01:28:58Polecam serdecznie! Są wyśmienite.
Magda
marzec 14, 03 2016 06:49:36Marzyły mi się takie ostatnio ?ale ja też jedząca tylko środek ?
Gosia Kacprowska
marzec 16, 03 2016 11:34:14Hihihi ? pychotka☺
Eva
marzec 16, 03 2016 11:31:50hmmm musza być smaczne!!!
Gosia Kacprowska
marzec 16, 03 2016 11:34:42Są??❤
dorcia
marzec 16, 03 2016 04:42:14Uwielbiam papryczki 🙂 mniam mniam. Jakie jeszcze danie z papryką…? hmmm lubię jeszcze np zupkę gulaszową 🙂
Gosia Kacprowska
marzec 18, 03 2016 01:42:31Oooo gulasz też lubimy 🙂 mniam mniam
Kasiakkkk
marzec 22, 03 2016 08:02:05Wyglądają na smaczne ?? spróbuję